3 συνταγές για σπιτικό, υγιεινό παγωτό για τα παιδιά σας.
Το καλοκαίρι τα παγωτά έχουν την τιμητική τους και τα πιτσιρίκια μας δεν σταματούν ποτέ να ζητάνε αυτό το γλυκό πειρασμό. Ιδανικά θα θέλαμε να ζητάνε κάποιο ωραίο, καλοκαιρινό φρούτο για να μην είμαστε αναγκασμένη να χαλάμε “χατίρια”.
– Τι θα λέγατε, λοιπόν, για παγωτό φτιαγμένο από θρεπτικά συστατικά και φρούτα;
Οι 3 συνταγές που συγκεντρώσαμε για εσάς είναι τόσο εύκολες, που μπορείτε να τις κάνετε σήμερα κιόλας, παρέα με τα παιδιά σας. Ετοιμάστε υπέροχο παγωτό χωρίς ζάχαρη και θα ενθουσιάστε μικρούς και μεγάλους.
Παγωτό μπανάνα
Υλικά:
– 4 ώριμες μπανάνες
– 4 κουταλιές της σούπας μέλι
– κουβερτούρα σε σταγόνες (προαιρετικά)
Μέθοδος εκτέλεσης:
Κόβετε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις βάζετε στην κατάψυξη για 10 ώρες. Μόλις είναι έτοιμες, τις χτυπάτε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια (καλό είναι να είστε γρήγοροι για να μην ξεπαγώσουν οι μπανάνες) μέχρι το σημείο που οι μπανάνες θα έχουν γίνει σαν βρεγμένη άμμος (σε περίπτωση που έχετε μικρό μίξερ κάνετε το παγωτό σε δόσεις).
Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια προσθέτετε το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Το παγωτό σας είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα. Προσθέτετε την κουβερτούρα στο παγωτό σας και ανακατεύετε ελαφρά να πάει παντού.
Το παγωτό σας είναι έτοιμο!
“Frozen Yogurt” ή αλλιώς παγωτό γιαούρτι
Υλικά:
– 1 λίτρο στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά
– 200 γραμμ. μέλι
– 100 γραμμ. αμύγδαλα καθαρισμένα
– 200 γραμμ. κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα ή φράουλες
Μέθοδος εκτέλεσης:
Βάζετε το μέλι και το γιαούρτι σε ένα μεγάλο δοχείο και τα χτυπάτε με το μίξερ για 10-12 λεπτά, μέχρι να μεγαλώσει ο όγκος του γιαουρτιού. Σπάτε ελαφρώς τα αμύγδαλα στο γουδί και τα ρίχνετε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι, μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα. Ανακατεύετε μαλακά με ένα κουτάλι για 1-2 λεπτά, προσέχοντας να μη χάσει την αφράτη του μορφή το μείγμα.
Τοποθετήτε το μείγμα σε ένα τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Παγωτό σοκολάτα
Υλικά:
– 3 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο
– 250 ml γάλα καρύδας
– 4 κουταλιές της σούπας κακάο
– 4 κουταλιές της σούπας μέλι
– 125 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Μέθοδος εκτέλεσης:
Τοποθετείτε από την προηγούμενη ημέρα τα αβοκάντο και το γάλα καρύδας στο ψυγείο.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα αβοκάντο, τα τοποθετείτε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια (Multi-μπλεντερ) και τα πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μπλέντερ το γάλα καρύδας, το κακάο, το μέλι και την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε μέχρι να γίνει λείο και ομοιόμορφο το μείγμα.
Τοποθετείτε το παγωτό σας σε ένα δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει ελαφρά.
Δοκιμάστε τις παραπάνω συνταγές και μοιραστείτε μαζί μας τις παραλλαγές σας!